Traškūs vištienos ir morkų kepsneliai

2024-11-08 Autorius Rugilė - maistassielai

Traškūs vištienos ir morkų kepsneliai
Šie vištienos ir daržovių blynai – sultingas ir skonių kupinas patiekalas, kuriame dera minkšta vištiena, traškios paprikos ir subtilus morkų saldumas. Marinuoti vištienos gabalėliai prieskoniuose ir lengvame majonezo bei krakmolo mišinyje įgauna ypatingą minkštumą ir aromatą, o lengvai apskrudus keptuvėje blynai tampa maloniai traškūs iš išorės, išlaikydami sultingą tekstūrą viduje. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, derinant su šviežiomis salotomis ar mėgstamu padažu.

Redaktorės Vaidos komentaras - kiek kitokie vištienos kepsneliai, papildyti daržovėmis. Lengvas, daugiau skaidulų turintis patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Patiekite su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamu padažu, čia puikiai tiktų česnakinis jogurto padažas arba tiesiog grietinė, jeigu mėgstate paprasčiau. 

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (nedidelės arba 1vnt. didelė)
    • Majonezas: 1/3 stikl.
    • Krakmolas: 1/3 stikl.
    • Paprika: 1/3 vnt. (saldžioji, raudonoji)
    • Morka: 1 vnt. (vidutinė)
    • Ciberžolė: 1/8 arb. š.
    • Česnakų granulės: 1/4 arb. š.
    • Krapai: 1/4 arb. š. ( džiovinti)
    • Malta saldi paprika: didesnis žiupsnelis
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morką smulkiai sutarkuoti ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Papriką labai smulkiai supjaustyti ir sudėti prie morkų.
  3. 3. Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti prie daržovių.
  4. 4. Į tą patį dubenį sudėti krakmolą, majonezą, berti visus prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą marinuotis bent 20 min., bet geriausia per naktį.
  5. 5. Formuoti kepsnelius ir kepti ant vidutinės kaitros keptuvėje su truputėliu aliejaus.
  6. 6. Patiekti su mėgstamu garnyru ir skanauti!
Receptų autorė maistassielai
Tiršta grikių sriuba su vištiena
(4)
Pad Thai su vištiena
(2)
Buritos su vištiena
(4)
ČACHOCHBILI arba vištiena pomidorų padaže
(4)