Trinta špinatų, žirnelių ir salierų sriuba

2023-06-22 Autorius WorldRecipes.lt

Trinta špinatų, žirnelių ir salierų sriuba

Ingredientai

    • saliero šaknys: 100 gramų
    • švieži špinatų lapeliai: 500 gramų
    • šaldyti žalieji žirneliai: 200 gramų
    • daržovių sultinys: 2 litrų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • tarkuotas muskato riešutas: žiupsnelio
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių saliero šaknį nulupame bei sutarkuojame burokine tarka.
  2. 2. Svogūną bei česnakus nulupame ir susmulkiname.
  3. 3. Tuomet svogūną bei česnakus lengvai apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
  4. 4. Tada puode užviriname sultinį, sudedame sutarkuotą salierą, kepintus svogūną bei česnakus ir paverdame kelias minutes.
  5. 5. Po to sudedame špinatų lapelius, žirnelius bei paverdame dar maždaug 10 minučių. Nuimame puodą nuo viryklės bei sutriname iki norimo tirštumo. Pagardiname tarkuotu muskato riešutu, druska ir pipirais. Patiekiame ir skanaujame!

Irena

Tiesiog puiki. Nieko nekeisčiau recepte. Labai patiko.
Atsakyti
Trinta špinatų, žirnelių ir salierų sriuba
Trinta pomidorų sriuba su lęšiais ir cukinija
(1)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Trinta brokolių - špinatų sriuba
(3)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Trinta šampinjonų sriuba su pienu ir grietinėle
(2)