Trupininis pyragas su šilauogėmis ir maskarponės įdaru

2020-09-27 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Trupininis pyragas su šilauogėmis ir maskarponės įdaru
Pyragas gavosi super skanus ir su drėgnu įdaru!

Šilauoges galite pakeisti mėlynėmis, avietėmis, braškėmis ar vyšniomis.

Naudojau 23 centimetrų skersmens apvalią atsegamą torto formą.

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 415 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vieneto (nebūtina)
    • šviesiai rudas cukrus: 65 gramų
    • cukrus: 70 gramų
    • sviestas: 150 gramų (šalto)
    • kiaušiniai: 2 
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • kreminis sūris: 225 gramų (aš naudojau „Philadelphia“)
    • smulkus cukrus (caster sugar): 115 gramų
    • bulvių arba kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2 
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • mėlynės arba šilauogės: 200 gramų
    Glajui:
    • cukraus pudra: 0,5 stiklinės
    • pienas: 2–3 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruoškime tešlą: į dubenį suberiame prasijotus miltus kartu su kepimo milteliais, druską, rudąjį cukrų, cukrų ir citrinos žievelę.
  2. 2. Per burokinę tarką įtarkuojame šaltą sviestą ir viską gerai patriname pirštais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įmušame kiaušinius, įpilame vanilės ekstraktą ir suminkome tešlą.
  5. 4. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popierių, įdedame du trečdalius tešlos ir tolygiai pirštais tešlą išlyginame, padarome 4-5 centimetrais aukštesnius kraštelius.
  6. 5. Likusią tešlą įdedame į šaldytuvą, tai bus trupinių sluoksniui.
  7. 6. Paruoškite įdarą: į dubenėlį sudedame maskarponės sūrį, kreminį sūrį, vanilės ekstraktą, cukrų, krakmolą, įmušame kiaušinius ir trumpai išplakame su mikseriu, iki vientisos masės, nepersistengiame.
  8. 7. Ant paruošto pyrago pagrindo supilame pusę sūrio mišinio įdaro, beriame uogas, ir supilame likusį sūrio mišinį.
  9. 8. Likusią tešlą išimame iš šaldytuvo ir sutrupiname rankomis ant pyrago viršaus.
  10. 9. Kepame 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 65–75 minutes. Jei pyrago viršus pradės per daug ruduoti, uždengiame aliuminio folija. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
  11. 10. Iškepusį pyragą atvėsiname formoje, tuomet išimame iš jos, perkeliame ant grotelių ir atvėsiname visiškai.
  12. 11. Sumaišome cukraus pudrą su pienu.
  13. 12. Paruoštą glajų užpilame ant pyrago. Skanaus!
  14. trupininis pyragas su šilauogėmis ir maskarponės įdaru
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Citrininis tiramisu pyragas su maskarpone
(1)
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)
Senovinis morkų pyragas su obuoliais
(9)