bulvių arba kukurūzų krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
kiaušiniai: 2
vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
mėlynės arba šilauogės: 200 gramų
Glajui:
cukraus pudra: 0,5 stiklinės
pienas: 2–3 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Pasiruoškime tešlą: į dubenį suberiame prasijotus miltus kartu su kepimo milteliais, druską, rudąjį cukrų, cukrų ir citrinos žievelę.
2. Per burokinę tarką įtarkuojame šaltą sviestą ir viską gerai patriname pirštais.
Reklama
3. Tada įmušame kiaušinius, įpilame vanilės ekstraktą ir suminkome tešlą.
4. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popierių, įdedame du trečdalius tešlos ir tolygiai pirštais tešlą išlyginame, padarome 4-5 centimetrais aukštesnius kraštelius.
5. Likusią tešlą įdedame į šaldytuvą, tai bus trupinių sluoksniui.
6. Paruoškite įdarą: į dubenėlį sudedame maskarponės sūrį, kreminį sūrį, vanilės ekstraktą, cukrų, krakmolą, įmušame kiaušinius ir trumpai išplakame su mikseriu, iki vientisos masės, nepersistengiame.
7. Ant paruošto pyrago pagrindo supilame pusę sūrio mišinio įdaro, beriame uogas, ir supilame likusį sūrio mišinį.
8. Likusią tešlą išimame iš šaldytuvo ir sutrupiname rankomis ant pyrago viršaus.
9. Kepame 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 65–75 minutes. Jei pyrago viršus pradės per daug ruduoti, uždengiame aliuminio folija.
Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.
10. Iškepusį pyragą atvėsiname formoje, tuomet išimame iš jos, perkeliame ant grotelių ir atvėsiname visiškai.