Varškės bandelės su cinamonu, tešla su kefyru ir kepimo milteliais

2023-07-20 Autorius WorldRecipes.lt

Varškės bandelės su cinamonu, tešla su kefyru ir kepimo milteliais

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 60 gramų
    • 9% varškė: 180 gramų
    • kefyras: 80 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 270 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pienas (bandelių aptepimui)
    Įdarui:
    • kambario temperatūros sviestas: 25 gramų
    • rudas cukrus: 140 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kardamonas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ištirpiname svietą. Išplakame varškę, kefyrą, cukrų ir vanilės ekstraktą iki vientisos mases.
  2. 2. Sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską. Įsijojame į varškės masę. Tešla turi būti minkomos konsistencijos.
  3. 3. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  4. 4. Darbo paviršių pabarstome miltais bei iškočiojame maždaug 5-7 milimetrų storio stačiakampį lakštą.
  5. 5. Tešlos lakštą aptepame sviestu.
  6. 6. Tada sumaišome cukrų, cinamoną bei kardamoną. Tolygiai pabarstome ant tešlos palikdamos po 1 centimetrą iš kraštų. Suvyniojame tešlą į ritinį.
  7. 7. Po to kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi. Tešlos ritinį supjaustome į 8 vienodo dydžio bandeles. Sudedame į paruoštą skardą, aptepame pienu ir kepame orkaitėje maždaug 15 minučių. Lepinamės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau bandelių su cinamonu receptų rasite: Bandelės su cinamonu.
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)