varškė: 200 gramų (pertrinta per sietelį arba skirta kepiniams)
kiaušiniai: 2
grietinė: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
sviestas: 50 gramų
manų kruopos: 1 stiklinės
cukrus: 1 stiklinės
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
citrinos: 0,5
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į varškę reikia įmušti kiaušinius, dedame grietinę, tirpintą sviestą, manų kruopas, cukrų gerai išmaišome, citrinos sultis sumaišome su soda, pilame į varškės masę, įtarkuojame citrinos žievelę.
2. Tuomet dar kartą viską sumaišius paliekame maždaug 20 minučių – per tą laiką išbrinks manai.
3. Supilame masę į kepimo indą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Labai gardus keksas!
4. Rekomendacija: Daugiau varškės keksų receptų rasite: Varškės keksai.