1. Pastebėjimas: Ingredientai privalo būti kambario temperatūros.
2. Iš pradžių avižinius sausainius sutriname, sumaišome su tirpintu sviestu. Gautą masę išklojame pasirinktą tortinę.
Reklama
3. Tuomet baltą šokoladą ištirpiname vandens vonelėje kartu su pienu.
4. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
5. Trynius išsukame su cukrumi, sudedame vanilės minkštimą, palaipsniui sudedame varškę, tirpintą baltą šokoladą, išsukame masę iki purumo.
6. Tada kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, per kelis kartus įmaišome į kiaušinių – varškės masę.
7. Gautą varškės masę supilame į tortinę, kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60-70 minučių. Paskui išjungiame orkaitę bei paliekame pyragą atvėsti.
8. Pyragą dedame į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms, o vėliau jau galite skanauti. Labai gardu patiekti su šiltu aviečių padažu! Skanaujame!
9. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.