1. Pradžioje minkštą sviestą šaukštu išsukite su cukrumi. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės. 180 gramų miltų su kepimo milteliais persijokite. Užminkykite tešlą. Jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų – tiek, kad galėtumėte lengvai kočioti, bet nepadauginkite, nes sausainiai bus kieti.
2. Tuomet iškočiokite apie 2-3 milimetrų storio lakštą bei supjaustykite 8x8 centimetrų kvadratėliais. Ant kiekvieno vidurio berkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Imkite priešais esančius kvadratėlio galus bei lenkite į vidurį - gerai suspauskite vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti".
Reklama
3. Dėkite ant kepimo popieriaus nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla bei plečiasi. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Skanaus!