kondensuoto pieno "Selga" skonio sausainiai: 360 gramų (2 pakeliai po 180 gramų)
minkštas sviestas: 180 gramų
džiovintos spanguolės: 200 gramų
sutirštintas saldus pienas: 0,5 indelio
vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
lazdyno riešutai: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia spanguoles užmerkite vandenyje prieš 2 valandas, kad išmirktų. Tada sausainius sulaužykite mažais gabaliukais dideliame dubenyje. Sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų bei varškę sutrinkite ir sumaišykite iki vientisos masės. Gautą masę sumaišykite su sausainiais. Sudėkite džiovintas išmirkusias spanguoles.
2. Po to viską sukrėskite į atsegamą torto formą bei gerai suspauskite. Apibarstykite lazdyno riešutais (galima smulkintais galima ne). Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms sustingti. Skanaukite su puodeliu kavos!