Virti grikiai su morkomis, pievagrybiais, sviestu ir grietine

2019-03-26 Autorius WorldRecipes.lt

Virti grikiai su morkomis, pievagrybiais, sviestu ir grietine
Kai su vyru nusprendžiame, kad atėjo laikas atsikratyti kelių kilogramų, tada šis virtų grikių patiekalas mums labai padeda. Mes juos renkamės vakarienei. Sotu ir skanu. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • grikiai: ~350-400 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • lapkotinis salieras: 1 šakelės
    • pievagrybiai: 3 (arba patarkuojame džiovinto baravyko, arba kubelis grybų sultinio)
    • alyvuogių aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (galite keisti kitu)
    • sviestas: 0,5 valgomojo šaukšto
    • vanduo: ~100 mililitrų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • "Chmeli suneli" prieskoniai (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grikius išvirkite. Aš šį kartą grikius brinkinau Tupperware inde "Gaminimui ir serviravimui", bet tai nėra būtina.
  2. 2. Tuomet nuskustas morkas sutarkuokite burokinės tarkos pagalba bei kepkite su aliejumi ir sviestu, po kelių minučių dėkite kepti ir susmulkintą svogūną, saliero lapkotį (aš susmulkinu abu blenderiu, bet galima smulkiai supjaustyti), įpilkite truputį vandenio, kad pasitroškintų (jis išgaruos kepant).
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau daržovės suminkštės, dėkite susmulkintus pievagrybius bei dar porą minučių pakepkite.
  5. 4. Po to 100 mililitrų vandens išmaišykite grietinę bei pomidorų padažą, prieskonius, pilkite ant daržovių, o kai viskas perkaista, dėkite grikius.
  6. 5. Viską maišydamos dar porą minučių pakepinkite, jeigu reikia, pridėkite dar druskos ir pipirų. Grikiai sutraukia visą padažą, gaunasi birūs bei tikrai nuostabaus skonio. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau grikių receptų rasite: Grikių receptai.