1. Tešla: Išplakame kiaušinius, pilame aliejų ir beriame druską. Gerai viską išplakus, beriame stiklinę miltų, išmaišome, vėl beriame miltus ir išmaišome. Vandenį supilame tik tada, kai tešla nebesimaišys šaukštu. Viso vandens iš karto nepilkite, tik po truputį. Tešla pavyksta minkšta, nelipni bei labai elastinga. Išminkius tešlą, padedame į dubenį bei leidžiame jai pastovėti pusvalandį.
2. Įdaras: Aš gamindama tarkinius cepelinus bei virtinukus, į maltą mėsą tiesiog įtarkuoju svogūną bei česnaką. Viską tarkuoju per pačią smulkiausią tarką. Šitaip faršas gaunasi labai sultingas bei aromatingas. Įberiu druskos ir pipirų
3. Po to formuojame virtinukus, juos išverdame. Skanaujame su grietine!
Kotryna
Tikrai labai skaniai gavosi. Tarsi močiutės gaminti. :)
Atsakyti
Kotryna
Atsakyti