„Vištiena kinietiškai su paprikomis ir pievagrybiais“ – tai aromatingas patiekalas, subalansuotas tiek skoniu, tiek sveikatai. Jame dominuoja vištienos mėsa, kuri yra turtingas baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir ilgam suteikti sotumo jausmą. Paprikos prideda svarbių antioksidantų, tokių kaip vitaminas C, kuris stiprina imunitetą, o pievagrybiai – vertingų mineralų ir vitaminų šaltinis, ypač naudingi stiprinant imuninę sistemą ir sveikatą apskritai.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vištienos šlaunelių mėsą galima pakeisti
vištienos krūtinėle, jei norite liesesnio patiekalo, arba
tofu gabalėliais, jei siekiate vegetariškos alternatyvos. Sojų padažas gali būti keičiamas tamari padažu, kad išlaikytumėte be glitimo variantą, o citrinos sultys gali būti keičiamos obuolių actu, suteikiančiu kitokį rūgšties akcentą.
Patiekalo gaminimo patarimai
Pjaustant vištieną ir daržoves į smulkius gabalėlius, užtikrinsite tolygų jų iškepimą. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kad išsaugotumėte jų traškumą ir maistines savybes.
Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai
Šiame recepte vištienos mėsa suteikia aukštos kokybės baltymų, kurie yra būtini organizmo ląstelių regeneracijai ir energijos palaikymui. Tuo tarpu paprikos ir pievagrybiai praturtina patiekalą ląsteliena bei vitaminais, padedančiais stiprinti imuninę sistemą ir pagerinti virškinimą. Vienintelis trūkumas yra didesnis natrio kiekis dėl sojos padažo – galima rinktis mažesnio natrio kiekio alternatyvą.
Kalorijos
- Iš viso kalorijų: 1200 kcal
- Kalorijos vienai porcijai: 300 kcal