1. Pradžioje vištienos file supjaustome nedideliais vienodais gabaliukais. Pagardiname su druska bei juodaisiais pipirais. Kiekvieną gabaliuką apvoliojame džiūvėsėliuose, sudedame į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.
2. Tuomet kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25–30 minučių.
Reklama
3. PADAŽUI: Į prikaistuvį pilame aliejų, dedame sutrintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, aštrų pomidorų padažą bei pakepame keletą sekundžių. Tada pilame vištienos sultinį arba vandenį, sojų padažą, medų, actą, suberiame rudąjį cukrų, išmaišome bei palaukiame, kol užvirs.
4. Po to atskirame dubenėlyje sumaišome kukurūzų krakmolą su vandeniu bei supilame į padažą. Dar truputį paverdame.
5. Vištienos gabaliukus sudedame į dubenį bei sumaišome su padažu. Užberiame sezamų sėklų bei svogūnų laiškų. Patiekiame su ryžiais. Taip pat idealiai prie patiekalo tinka raudonos paprikos (tiek žalios, tiek marinuotos).
6. PATARIMAS: jei naudojate bulvių krakmolą, užteks sumaišyti nepilną šauktą su vandeniu. Pilame po truputį į padažą bei reguliuojame tirštumą.
Lukne Simkonyte
Tikrai turėtumėte pabandyti labai nuostabus receptas net negaliu apsakyti kaip skanu
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Nerealiai pavyko. Rekomenduoju visiems pasigaminti šį patiekalą :)
Atsakyti
Lukne Simkonyte
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti