Vištiena su medumi ir sezamais

2018-07-03 Autorius Erikos kulinarija

Vištiena su medumi ir sezamais

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų (tinka ir vištienos sparneliai)
    • miltai: 2 šaukštų
    • krakmolas: 2 šaukštų
    • aliejus: 2 šaukštų
    • sojos padažas: 2 šaukštų
    • medus: 2 šaukštų
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2 šaukštų
    • sezamo sėklos: 4 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome mažesniais gabalėliais. Miltus persijojame kartu su krakmolu.
  2. 2. Tuomet vištieną apibarstome prieskoniais bei sudedame į miltų ir krakmolo mišinį. Sumaišome, kad visi gabalėliai tolygiai jais pasidengtų.
  3. 3. Tada keptuvėje apkepiname file bei nusausiname sudėjus ant virtuvinio, popierinio rankšluosčio.
  4. 4. Keptuvėje, aliejuje pakepiname sezamo sėklas bei palengva supilame sojos padažą, medų, citrinos sultis (pilame ant keptuvės krašto, nes dedami priedai šalti, o keptuvė jau įkaitusi - tai kad nepradėtų viskas keptuvėje "šaudyti". Kol mišiniai keptuvės kraštais bėgs į jos dugną - spės kažkiek sušilti).
  5. 5. Kai mišinys ima karamelizuotis - sudedame vištieną bei gerai apkepame. Stengiame nemaišyti, kad tolygiai pasidengtų sezamais. Skanaujame!

Audra

Ačiū už gerą receptą. Šį patiekalą dažnai gaminu.
Atsakyti
Vištienos karis (chicken curry) su kokoso pienu, patiektas su ryžiais
(2)
Traški vištiena amerikietiškai | Receptas
(5)