Vištiena su ryžiais, pievagrybiais ir lydytu sūreliu

2024-09-16 Autorius 5 produktai

Vištiena su ryžiais, pievagrybiais ir lydytu sūreliu
Vištiena su ryžiais ir pievagrybiais – tai ypač kreminis ir sotus patiekalas, kuriame švelniai apkepinta vištiena ir aromatingi pievagrybiai derinami su puriais ryžiais, į kuriuos įmaišytas lydytas sūrelis. Sūrelis suteikia ryžiams švelnią ir kremišką tekstūrą, praturtindamas bendrą skonį ir suteikdamas patiekalui sodrumo.

Vištiena ir pievagrybiai kartu su lydytu sūreliu sukuria puikų skonio balansą, kur kremiškumas dera su sultinga mėsa ir grybų aromatu. Šis patiekalas – puikus pasirinkimas sočiai vakarienei, kurią galima lengvai paruošti ir mėgautis kasdien.

Redaktorės Vaidos komentaras - prie tokio patiekalo galite patiekti šviežių daržovių, tokių kaip agurkai ar pomidorai.

Daugiau idėjų ryžių patiekalams galite rasti čia.
Daugiau vištienos patiekalų receptų galite rasti čia

Ingredientai

    • Vištienos blauzdelės: 500 g
    • Ryžiai: 200 g (2 pakelių)
    • Rudieji pievagrybiai: apie 200 g 
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Lydytas sūrelis: 100 g 
    • Pikantiški vištienos prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną nukaulinti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Užberti prieskonių, viską sumaišyti ir leisti šiek tiek pasimarinuoti.
  2. 2. Įkaitinti keptuvę su trupučiu aliejaus ir ten švelniai apkepinti mėsą. Atidėti.
  3. 3. Toje pačioje keptuvėje pakepinti smulkiai kapotą svogūną ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
  4. 4. Suberti 2 ryžių maišelius, užpilti 2 puodelius karšto vandens, užberti dar šiek tiek prieskonių ir uždengus dangtį palikti troškintis ant silpnos kaitros apie 12 min.
  5. 5. Nukėlus dangtį subėrti vištieną, sudėti lydytą sūrelį, viską gerai išmaišyti ir palikti dar keletą minučių pasitroškinti.
Vištienos salotos (mišrainė) su obuoliu
(3)
Aštri vištiena su ryžiais
(1)