mėgiami vištienos prieskoniai (arba tiesiog truputį druskos su pipirais)
voveraitės: poros saujų
grietinėlė: 150 mililitrų
sviestas: 20 gramų
baltas vynas: 50 mililitrų
svogūnai: 1 (nedidelio)
druska
malti juodieji pipirai
švieži krapai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištieną supjaustome mažais gabaliukais bei įtriname mėgiamais vištienos prieskoniais. Tada apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai parus.
2. Tuomet smulkiai supjaustome svogūną. Keptuvėje ištirpiname sviestą bei jame apkepame svogūnus, kol šie suminkštės, po to suberiame voveraites ir viską dar keletą minučių pakepiname.
3. Į keptuvę kurioje kepa voveraitės su svogūnais supilame vyną, maždaug keletą minučių patroškiname bei supilame grietinėlę, pagardiname pipirais, druska ir krapais. Paskui suberiame vištieną bei viską ant silpnos ugnies kaitiname, kol padažas sutirštės. Skanaujame!