malti džiūvėsėliai (aš naudoju su paprika, man gražiau atrodo)
kiaušiniai: 1-2
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos krūtinėles supjaustykite išilgai (maždaug 2-3 centimetrų pločio juostelėmis).
2. Pamerkite jas į kefyrą. Po 1-2 valandų kefyrą nupilkite, ant mėsos užberkite prieskonių.
Reklama
3. Tuomet paruoškite į ką voliosite vištieną: vienoje lėkštėje miltai, antroje – džiuvesėliai, o dubenėlyje išplakti kiaušiniai.
4. Vištienos juosteles pamirkykite į kiaušinių plakinį, paskui truputį miltuose, galiausiai – džiūvėsėliuose.
5. Apvoliotas vištienos juosteles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Svarbiausia yra neperkepti, kad vištiena nebūtų pernelyg sausa.
6. Padažą paruoškite kokį tik norisi. Aš pati dažniausiai gaminu: 2/3 majonezo + 1/3 grietinės, o jau priedai pagal skonį; tai gali būti įvairiausios žolės (pertažolės, krapai, bazilikas, rozmarinas), česnakas arba sūris (fermentinis, parmezano ar pelėsinis).
7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Ema
Nesu mėginus su kefyru, gali būti labai skanu
Atsakyti
Markas Kriauciunas
Puikiai pavyko, ačiū už receptą, galima tik pagirti. :)
Atsakyti
Irena
Puikiai atrodo Jūsų nuotraukoje, pasigaminsiu ir aš jau artimiausią savaitgalį.
Ema
Atsakyti
Markas Kriauciunas
Atsakyti
Irena
Gražvydas Sakalauskas