Vištienos juostelės su kefyru pagal Beatą

2019-04-04 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Vištienos juostelės su kefyru pagal Beatą

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėles supjaustykite išilgai (maždaug 2-3 centimetrų pločio juostelėmis).
  2. 2. Pamerkite jas į kefyrą. Po 1-2 valandų kefyrą nupilkite, ant mėsos užberkite prieskonių.
  3. 3. Tuomet paruoškite į ką voliosite vištieną: vienoje lėkštėje miltai, antroje – džiuvesėliai, o dubenėlyje išplakti kiaušiniai.
  4. 4. Vištienos juosteles pamirkykite į kiaušinių plakinį, paskui truputį miltuose, galiausiai – džiūvėsėliuose.
  5. 5. Apvoliotas vištienos juosteles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Svarbiausia yra neperkepti, kad vištiena nebūtų pernelyg sausa.
  6. 6. Padažą paruoškite kokį tik norisi. Aš pati dažniausiai gaminu: 2/3 majonezo + 1/3 grietinės, o jau priedai pagal skonį; tai gali būti įvairiausios žolės (pertažolės, krapai, bazilikas, rozmarinas), česnakas arba sūris (fermentinis, parmezano ar pelėsinis).
  7. 7. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Vištienos juostelės su kefyru pagal Beatą

Ema

Nesu mėginus su kefyru, gali būti labai skanu
Atsakyti

Markas Kriauciunas

Puikiai pavyko, ačiū už receptą, galima tik pagirti. :)
Atsakyti
Vištienos juostelės su kefyru pagal Beatą

Irena

Puikiai atrodo Jūsų nuotraukoje, pasigaminsiu ir aš jau artimiausią savaitgalį.

Gražvydas Sakalauskas

Tobula foto. Net seilės išbėgo.
Balandėliai su vištiena | Receptas
(2)
Prancūziškas vištienos filė kepsnys
(6)
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)