1. Pradžioje tešlai šaltą sviestą supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į miltus, sumaišytus su žiupsneliu druskos. Viską triname tarp pirštų, kol neliks sausų miltų. Tuomet supilame vandenį, įleidžiame trynį bei užminkome vidutinio kietumo tešlą. Jei ji bus per skysta, įminkome dar truputį miltų.
2. Tada suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę bei dedame 30 minučių į šaldytuvą. Kol ji vėsta, pasigaminame įdarą.
Reklama
3. Keptuvėje įkaitiname sviestą bei jame paskrudiname smulkiais gabaliukais supjaustytą vištieną. Po kelių minučių suberiame susmulkintus česnaką, svogūną, labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką be sėklų bei kubeliais supjaustytą raudoną papriką. Pasūdome, pagardiname prieskoniais bei pakepiname kelias minutes.
4. Tada kiaušinį išplakame su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu, įmaišome pomidorų pastą bei saują sutarkuoto fermentinio sūrio. Tešlą iškočiojame, ištiesiame ja kepimo indo dugną, kraštus. 10 minučių pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
5. Ant apkepto pagrindo sudedame vištienos bei paprikos įdarą, pabarstome susmulkintomis petražolėmis, užpilame grietinėlės ir kiaušinio plakiniu. Paviršių pabarstome likusiu sutarkuotu fermentiniu sūriu. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 190 laipsnių bei kepame pyragą dar maždaug 30–35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.
6. Rekomenduojame skanauti su šviežių daržovių salotomis.