Vištienos suktinukai

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos suktinukai

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 3
    • parūkytos žoninės griežinėliai: 6 (platūs)
    • druska: žiupsnelis
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 šaukštelis
    • aitrioji paprika: truputėlis
    • petražolės: pluoštelis
    • sviestas: 1 šaukštas
    • aliejus: kepimui
    • baklažanas
    • salotų lapai: pluoštelis
    • citrinos sultys: 1 šaukštas
    • alyvuogių aliejus: 1 šaukštas
    • žalios saldžiosios paprikos: 1 (tiks ir kitos spalvos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia krūtinėles nuplauname, nusausiname bei perpjauname per pusę išilgai. Puseles šiek tiek pamušame, kad šios suplonėtų. Tada įtriname jas druska bei prieskoniais. Ant kiekvienos puselės dedame po truputį sviesto bei po petražolės lapelį. Suvyniojame kiekvieną mėsos juostelę lyg mažą vyniotinį, apvyniojame šoninės griežinėliu.
  2. 2. Tuomet tris suktinukus suveriame ant dviejų iešmelių. Tarp suktinukų užveriame žalios saldžiosios paprikos gabaliukų. Su likusiais suktinukais padarome lygiai tą patį. Po to sudedame į kepimo indą, pavyzdžiui, nedidelę skardą, pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus.
  3. 3. Kepame iki 160-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių. (mėsą storokai suvyniota, keps šiek tiek ilgiau).
  4. 4. Kol mūsų mėsytė keps, paruošiame baklažanus. Nuplauname juos, supjaustome plonais griežinėliais, pabarstome druska bei kepame po maždaug 1-2 minutes iš abiejų pusių. Dar skaniau būtų, jeigu prieš kepant pavoliotume juos kiaušinio plakinyje bei maltuose džiūvėsėliuose.
  5. 5. Galiausiai patiekiame suktinukus su baklažanais bei salotų lapeliais, pašlakstytais citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi. Skanaus valgantiems!
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)