1. Pirmiausia pasigaminame suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudedame maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, bei sutraiškytą česnako skiltelę. Gerai viską išsukame iki vientisos masės.
2. Tuomet išmušame vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai nesuplyštų.
3. Tada į paruoštą mėsą, arčiau centro, įdedame maždaug po vieną arbatinį šaukštelį įdaro. Kiek įmanoma glaudžiau suvyniojame bei sutvirtiname mediniais pagaliukais.
4. Po to didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų bei sudedame suktinukus. Pabarstome juos druska, juodaisiais pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis. Kiekvieną mėsos pusę kepame po maždaug 5–6 minutes.
5. Kai suktinukai jau gražiai apskrus, supilame vyną (jeigu parduotuvėje neaptikome sicilietiško vyno, naudojame portveiną arba maderą – rezultatas bus panašus). Kai vyno sumažės perpus, supilame grietinėlę. Dar porą minučių patroškiname. Paragaujame, nes gali tekti papildomai įberti žiupsnelį druskos.
6. Galiausiai paruoštus suktinukus, prieš sudėdamos į lėkštę, perpjauname. Garnyrui galime patiekti virtų mėgstamų ryžių bei vaisių salotų.