Vištienos troškinys su morkomis, pievagrybiais ir grietinėlės padažu

2024-07-17 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos troškinys su morkomis, pievagrybiais ir grietinėlės padažu
Vištienos troškinys su morkomis, pievagrybiais ir grietinėlės padažu yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir labai skanus, o svarbiausia - maistingas. Vištiena yra puikus baltymų šaltinis, reikalingas raumenų atstatymui ir stiprinimui, o morkos ir pievagrybiai praturtina patiekalą vitaminais ir mineralais. Grietinėlės padažas suteikia kremiškumo ir švelnumo, puikiai subalansuojant ingredientų skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos

Jei neturite vištienos filė, galite naudoti vištienos šlauneles ar kitą vištienos mėsą. Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu ar avižiniu kremu, jei norite sveikesnio ar veganiško varianto. Salierų šaknį galima pakeisti pastarnokais ar petražolių šaknimis.

Patiekalo gaminimo patarimai

Svarbu, kad daržovės būtų supjaustytos vienodo dydžio gabalėliais, kad jos keptų tolygiai. Taip pat rekomenduojama prieš dedant grietinėlę šiek tiek sumažinti ugnį, kad padažas nesutrauktų ir išliktų vientisas.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Vištiena yra lengvai virškinama mėsa, turinti mažai riebalų, bet daug baltymų. Morkos yra puikus beta karoteno šaltinis, stiprinantis imuninę sistemą ir gerinantis odos būklę. Pievagrybiai praturtina patiekalą vitaminais B ir D bei mineralais. Tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į grietinėlės kiekį, nes ji yra kaloringa ir turi daug sočiųjų riebalų.

Kalorijos

  • Visas patiekalas turi apie 1200 kalorijų. 
  • Vienoje porcijoje yra apie 300 kalorijų. 

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • morkų: 2
    • pievagrybių: 8
    • salierų šakniavaisių: 0,5
    • druskos: žiupsnelio
    • pipirų: pagal skonį
    • svogūnų: 1
    • česnako: 1 skiltelės
    • sviesto: 2 šaukštelių
    • grietinėlės: 200 mililitrų
    • garstyčių: 1 šaukštelio
    • vištienos sultinio: 50 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė supjaustome maždaug vieno kąsnio gabalėliais bei apiberiame druska ir pipirais.
  2. 2. Tuomet morkas bei pievagrybius supjaustome griežinėliais. Saliero šaknį - nedideliais gabalėliais.
  3. 3. Susmulkiname svogūną, o česnako skiltelę išspaudžiame.
  4. 4. Tada vištieną apkepame svieste bei sudedame visas daržoves.
  5. 5. Uždengiame dangčiu bei kepame ant silpnos ugnies maždaug 10 minučių.
  6. 6. Pamaišome, supilame vištienos sultinį, įdedame garstyčias. Gerai išmaišome bei vėl uždengiame dangčiu. Taip kepame ant nedidelės ugnies dar maždaug 5 minutes.
  7. 7. Po to dangtį nukeliame bei padidiname ugnį, kad nugaruotų šiek tiek skystimo. Taip kepame maždaug 5 minutes. Sumažiname ugnį bei supilame grietinėlę. Maišydamos kepame, kol grietinėlė užvirs.
  8. 8. Labai gardu patiekti su virtais ryžiais. Skanaujame!
  9. 9. Santrauka: Vištienos troškinys su morkomis, pievagrybiais ir grietinėlės padažu yra subalansuotas ir maistingas patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Jis yra lengvai pagaminamas, o jo ingredientai gali būti lengvai pritaikomi pagal jūsų poreikius ir skonį.
Sluoksniuotos tešlos kyšas su cukinija, vištiena ir sūriu
(4)
Vištienos filė su brie sūriu
(4)
Salotos su iceberg salotomis ir vištienos file
(1)
Vištienos kepsneliai su kiaulienos šonine
(5)