1. Iš pradžių ausis bei liežuvius išverdame su druska, pipirais ir lauro lapais.
2. Išvirusius liežuvius nuvalome (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nėra būtina). Atpjauname ausų storąsias dalis.
Reklama
3. Tuomet užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, apie 150-200 mililitrų, o kartais net mažiau. Darome ji pagal instrukciją, bet imame 1,5 ar net 2 normas, kurios nurodytos ant pakuotės (naudojame sausą želatiną). Paruošiame želatiną su sultiniu, kuris liko po liežuvių bei ausų virimo.
4. Tada formą, kurioje darysime vyniotinį, reikia iškloti su maistine plėvele, po to įdėti kiaulienos ausis. Ausis dedame taip, kad dalys jų kabėtų.
5. Dedame liežuvius. Tarpus tarp liežuvių užpildome ausų mėsos gabalėliais.
6. Pilame želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leidžiame pastovėti maždaug 10-15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - pridedame dar truputį.
7. Uždarome kabančiomis ausimis. Sandariai uždarome plėvelės kraštus, rankomis išspaudžiame orą, padedame ant viršaus 1,5-2 kilogramus bei laikome šaldytuve per visą naktį. Skanaujame!