1. Iš pradžių į didelį prikaistuvį suberiame rabarbarus, braškes, dvi stiklines cukraus bei cinamoną. Verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies vis pamaišydamos, kol rabarbarai suvirs į košytę ir bus panašu į uogienę. Atvėsiname.
2. Tuomet stačiakampę kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi, patepame riebalais bei atidedame į šoną.
Reklama
3. Tada dideliame dubenyje plakame kiaušinius maždaug 3 minutes, palaipsniui suberiame cukrų, supilame citrinos sultis bei plakame dar porą minučių. Suberiame dalimis sausus ingredientus bei gerai išmaišome.
4. Po to supilame tešlą į kepimo skardą, išlyginame paviršių (neturi būti storas). Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, tešla turi dailiai pagelsti. Iškepusį kepinį išimame iš orkaitės, išverčiame ant rankšluosčio, nuplešiame kepimo popierių bei lengvai susukame į ritinį.
5. Minkštą sviestą išplakame su maskarponės sūriu iki standaus kremo. Atvėsusį vyniotinį ištiesiname, tepame maskarponės kremu, ant viršaus dedame rabarbarų bei braškių uogienės ir susukame vyniotinį. Dedame į lėkštę siūle į apačią bei laikome šaldytuve maždaug porą valandų.
6. Patiekdamos apiberiame su milteliniu cukrumi. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Galima naudoti ir kitokias uogas. Vyniotinis nesigauna labai saldus.