1. Pirmiausia jautienos mėsą apipjaustome nuo plėvių (mano pačios buvo iš mentės), geriausiai susipjaustome pagal raumenų išsidėstymą, kad sudžiovinus, pjaustant raumenys būtų vienpusiai.
2. Tuomet pasidarome tokį mišinį iš aukščiau nurodytų ingrendientų, kiekvienas prieskonius, jų kiekį, rinkitės pagal save, tik druskai maždaug dedu tris dalis druskos, vieną cukraus. Viską sumaišome bei gerai įtriname mėsas, kad negulėtų druskos pertekliuje, tiesiog gerai įtrynus, gausiai, pakeliame bei mėsos gabalėlius padedame ant švarios lėkštės, geriausiai medinės ir padedame trims dienoms vėsiai sūdytis, bet vis laikas nuo laiko pavartome ir pamasažuojame, reikalui esant, dar užberiame truputį druskos, perteklių vėl pašaliname.
Reklama
3. Po trijų parų, įpjauname, paragaujame, jei viskas gerai, padžiauname arba šiltoje patalpoje, prie šilumos šaltinio, arba vėsiai, bet gerai vėdinamoje patalpoje. Laikome, kol įmanoma išlaikyti bei nesuvalgyti, tiesiog tobulas skonis!
Vilija
Mes taip pat vytinam savo auginto jaucio mesyte, nu skonis nepaprastas.... ypač kaip kaime auginto jautuko
Atsakyti
Vilija
Atsakyti