džiovintų lietuviškų prieskoninių žolelių (petražolių ir krapų)
juodųjų pipirų
barstinių (paniruotei): truputis
aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves išvirkime su lupena ir nulupkime.
2. Patarimas: Video esančiame žemiau galite matyti patį geriausią ir būdą kaip virti bulves su lupenomis ir jas labai greitai nulupti! :)
Reklama
3. Tada nuluptas bulves sumalkime.
4. Įmuškime kiaušinį, dėkime krakmolą, berkime druską bei išminkykime.
5. Tuomet sumalkime virtą vištieną, berkime druską bei pipirus. Svogūną smulkiai supjaustykime bei pakepkime svieste, supilkime viską (kartu su sviestu) į mėsytę. Įtarkuokime sūrio.
6. Tada formuokime iš bulvių blyną, dėkime į vidų įdaro (nepagailėkime) bei formuokime Jums patinkančios formos skanius blynus.
7. Apvoliokime barstiniuose bei kepkime aliejuje ant silpnos ugnies kol gražiai apskrus.
8. Galiausiai sviestą ištirpinkime, dėkime grietinę, berkime žoleles bei druską ir pašildykime. Štai Jums ir lietuviški pietūs, tikras skanumėlis!
9. Rekomendacija: Daugiau žemaičių blynų receptų rasite: Žemaičių blynai.
Verūna
Ne tas žodis, kaip skanu! Pagaminau pietums, visa šeimyna valgė, net žiūrėt gražu... Tik aš dėjau vištienos faršo (tuo metu tik jo turėjau), kitą kart gaminsiu su virta vištiena, pažiūrėsime ar kuom skirsis skonis;) Ir sūrio nepagailėjau, tikrai daugiau įdėjau negu 100gramų. Tikrai, labai labai skanu ir sotu. Šaunus receptas!
Atsakyti
Verūna
Atsakyti