mirkytos ir keliskart maltos aguonos: 5 kupinų šaukštų
cukrus su vanile: šaukštelio
druska: žiupsnelio
Įdarui:
obuoliai: 5-6
rudasis cukrus: 2-3 šaukštų
grietinėlė: 200 mililitrų
kiaušiniai: 1
cinamonas: viršaus pabarstymui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pyrago pagrindui minkštą sviestą ištriname su ruduoju bei vaniliniu cukrumi iki purumo, įmaišome trynį bei aguonas.
2. Tuomet pamažu suberiame miltus su druska bei greit suminkome. Tešla turėtų būti gana minkšta bei truputį lipni. Suformuojame rutulį ir, įsukę į maistinę plėvelę, padedame į šaldytuvą bent 60 minučių.
Reklama
3. Tada orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros.
4. Po to pašaldytą tešlą šiek tiek palaikome kambario temperatūroje, kol bus įmanoma formuoti rankomis. Paskleidžiame kepimo formoje vienodu sluoksniu, formuojame drėgnais pirštais (jei labai limpa arba veliasi, rankas vis suvilgome šaltu vandeniu). Subadome šakute bei pašauname kepti apie 10 minučių.
5. Įdarui obuolius nulupame, išpjauname sėklas bei supjaustome skiltelėmis.
6. Kiaušinį suplakame su šakute, įpilame grietinėlės.
7. Paskui ant apkepusio pagrindo suberiame obuolių skilteles, dosniai apiberiame jas ruduoju cukrumi (jei obuoliai saldūs, cukraus daug neberiame). Užpilame kiaušinio bei grietinėlės mišinio ir vėl pašauname į orkaitę kepti. Kepame maždaug 30 minučių.
8. Iškeptą pyragą truputį atvėsiname, pabarstome maltu cinamonu bei patiekiame.
9. Brinkintos bei sumaltos aguonos pyrago pagrindui suteikia papildomos drėgmės. Tešlai galite naudoti ir sausas aguonas, tada miltų prireiks mažiau, maždaug 150–200 gramų. Kiekį reikėtų reguliuoti minkant tešlą, kuri neturi būti per kieta.