Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis ir vištienos skilveliais

2023-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis ir vištienos skilveliais

Ingredientai

    • vištienos skilveliai: 500 gramų
    • bulvės: 2-3
    • morkos: 2-3 (didesnės)
    • perlinės kruopos: 100-150 gramų
    • marinuoti arba rauginti agurkai
    • svogūnai: 1
    • česnakas: poros skiltelių
    • lauro lapeliai: kelių
    • kvapieji pipirai
    • petražolės
    • krapai
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos skilvelius nuplaukite bei uždėkite virti. Nugraibykite susidariusias putas, dėkite nuluptą bei pusiau perpjautą svogūną, česnako skilteles, krapų kotus (jei turite, bet galima ir be jų), lauro lapelius ir keletą kvapiųjų pipirų.
  2. 2. Per tą laiką nusiskuskite bulves bei morkas. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, o morkas sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Taip pat susismulkinkite nedideliais kubeliais marinuotus (arba raugintus) agurkus.
  3. 3. Tuomet perlines kruopas bei agurkus dėkite į puodą prie skilvelių.
  4. 4. Po maždaug 10 minučių ten pat sudėkite bulves bei morkas.
  5. 5. Dar virkite maždaug 20 minučių (stebėkite ar bulvės ir kiti produktai jau išvirę).
  6. 6. Po to padruskinkite, papipirinkite, dėkite petražoles/krapus, išmaišykite bei nukelkite nuo ugnies.
  7. 7. Supilstykite į lėkštes, dėkite šaukštą grietinės (jeigu norisi) bei skanaukite!

Panašu

Panašu, kad recepto autorius pats negamina, o tik fantazuoja. Kitaip nerašytų, kad iš pradžių dedami rauginti agurkai, po 10 min. bulvės. Kas vieną kartą tokią klaidą padarė, daugiau niekad taip nedarys. Na neišverda gi bulvės rūgščioje terpėje.
Atsakyti
Lęšių ir konservuotų pomidorų sriuba
(3)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)