2. Tuomet svogūnus supjaustome kubeliais. Morkas aš pati sutarkavau, nes man taip tiesiog skaniau, bet jei patinka galima supjaustyti kubeliais. pomidorus nublanširuojame (nuplikome su verdančiu vandeniu), nulupame ir supjaustome kubeliais.
Reklama
3. Agurkus supjaustome nedideliais kubeliais.
4. Tada puode pakepiname svogūnus bei morkas, paskui suberiame likusius ingredientus ir prieskonius (išskyrus actą).
5. Troškiname, kol agurkai suminkštės, tai truks maždaug 20 minučių. Galiausiai supilame actą, viską gerai išmaišome bei pakaitiname dar keletą minučių.
6. Paruoštą masę sudedame į iškaitintus stiklainius palikdamos 1 centimetro tarpą bei gerai užsukame. Aš stiklainius dar pasterizavau, nors kitur skaičiau jog to nedaro, bet bijojau rizikuot.
7. Dabar belieka laukti žiemos, kai beliks tik į sriubą įpjaustyti keletą bulvių, įversti stiklainį paruoštos masės ir sriuba bus paruošta. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Arturas Kaminskas
Atsakyti
Rūta
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
undefined
Atsakyti
Laimutė
Nomeda Banienė