1. Pradžioje dubenyje išlydome 2 šaukštus mielių su 150 mililitrų šilto pieno. Suberiame 90 gramų miltų, išmaišome, išeina standi masė. Uždengiame bei laikome šiltoje vietoje apie 30 minučių.
2. Tuomet sumaišome likusį šiltą pieną bei mieles. Beriame cukrų, druską, vanilę bei įmaišome kiaušinių trynius, pilame sviestą (šiltą, bet ne karštą), išmaišome iki vientisos masės. Po truputį beriame miltus, užminkome tešlą. Ji turi gautis elastinga, nelimpanti prie rankų. Uždengiame dubenį su maistine plėvele, padedame į šaldytuvą bent 60 minučių (iki 12 valandų).
Reklama
3. Tada suformuojame spurgas, išdėliojame jas ant skardos maždaug 1 centimetro atstumu, kad pakiltų. Laikome šiltoje vietoje, kol spurgos beveik padvigubės, nuo 5 iki 20 minučių. Norėdamos patikrinti, ar tešla paruošta, paliečiame ją lengvai pirštų galiukais. Jei ji grįžta iš karto, reikia daugiau laiko kildinti. Jei ji grįžta lėtai, yra tinkama virimui.
4. Verdame įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies iš abiejų pusių. Skanaujame!
Dalia
Pakoregavus recepta, gaunasi tikrai skanios amerikietiskos spurgos. Be korekciju, deja, idealo nepavyko pasiekti.
Atsakyti
Irena
Labai gražiai Jusiškės atrodo, o ką keitėt? :)
Marija
Visada atrodė, kad amerikietiškas spurgas pagaminti yra labai sudėtinga, bet manau, kad reiks pagaliau prisiversti...
Atsakyti
Dalia
Atsakyti
Irena
Marija
Atsakyti