Anties kulšelė su kriaušių tyre

2019-06-14 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Anties kulšelė su kriaušių tyre

Ingredientai

    • anties kulšelės: 2 (naudoju "Lapino puota")
    • druska: žiupsnelio
    • malti baltieji pipirai: žiupsnelio
    • kriaušės: 2
    • rudas cukrus: 1 šaukšto
    • salotos: kelių lapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių anties kulšeles įtrinkite druska ir baltaisiais pipirais. Dėkite į kepimo indą bei dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 minutes.
  2. 2. Per tą laiką, į prikaistuvį sudėkite nuluptas kriaušes, užberkite cukraus, įpilkite šlakelį vandens ir apvirkite kriaušes. Vieną kriaušę sutrinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos, o kitą dar pavirkite, kol šiek tiek karamelizuosis.
  3. 3. Po to į lėkštes dėkite salotų lapus, uždėkite anties kulšelę, šalia pilkite paruoštą tyrę ir uždėkite pjaustytą kriaušę. Patiekite ir skanaukite!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau antienos receptų rasite: Antienos receptai.
Orkaitėje kepta antis su apelsinų - abrikosų padažu
(3)
Tobulas marinatas paukštienai. Kepta antis.
(18)
Orkaitėje kepta antis su daržovėmis ir vyšnių padažu
(2)
Keptuvėje kepti karšti sumuštiniai su antiena arba vištiena ir šonine
(1)
Pats skaniausias antienos troškinys orkaitėje
(4)