Apelsininiai varškės blyneliai

2018-03-11 Autorius WorldRecipes.lt

Apelsininiai varškės blyneliai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • apelsinų sultys: iš 1 vnt.
    • varškė: 100 gramų
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    • vanduo: šlakelio
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Apelsininiam padažui:
    • apelsinai: 1 + 1 apelsino žievelė (sulčių 130 mililitrų)
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • krakmolas: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinį išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudedame likusius nurodytus produktus ir išmaišome. Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  2. 2. Padažas: Nutarkuojame apelsino žieveles, išspaudžiame apelsinų bei citrinos sultis (atskirai). Puode sumaišome apelsino sultis, cukrų, sviestą, apelsino žieveles bei nuolatos maišydamos kaitiname ant mažos ugnies iki užvirimo. Paverdame maždaug 3 minutes kol pilnai ištirps cukraus mišinys bei šiek tiek sutirštės. Sumaišome krakmolą su citrinos sultimis bei pilame į verdantį sirupą nuolatos maišydamos ir paverdame maždaug 2 minutes. Vėsdamas padažas sutirštės.
  3. Reklama
  4. 3. Pastebėjimas: Padažą galite naudoti ir šiltą, ir karštą ant blynelių ar kitokių desertų. Padažą galite šaldytuve uždarame inde laikyti iki 3 savaičių.
Žemaičių blynai kepti orkaitėje
(12)
Speltų blynai su šonine ir bananais
(1)