Purūs, minkšti blynai su varške ir pienu

2024-01-03 Autorius Kviečiu į virtuvę

Purūs, minkšti blynai su varške ir pienu
Jei savo dukrų kada paklausčiau ko norėtų pusryčiams atsakymas garantuotai būtų - blynai su varške. Kartais tikrai dieną galima pradėti ir nuo jų. O ypatingai, jei tai fantastiško skonio, purūs ir minkšti blyneliai su varške. Pagardinti grietine arba jogurtu bei mėgstamomis uogomis. Tikrai labai mėgstu šį blynų tešlos receptą su pienu. Drąsiai dalinuosi, mėginkite ir Jūs. Esu visiškai tikra, kad Jums patiks. :)

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 120 mililitrų
    • miltai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • aliejus (kepimui)
    Patiekimui:
    • grietinė: pagal skonį (arba jogurtas)
    • mėgstamos uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi ir vanilinu.
  2. 2. Tada supilkite pieną ir įsijokite miltus su kepimo milteliais.
  3. 3. Kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į blynų tešlą.
  4. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynelius, kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa.
  5. 5. Patiekite su grietine arba jogurtu ir mėgstamomis uogomis. Skanaukite!
Purūs, minkšti blynai su varške ir pienu
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)