Cukinijos lecho: skanus ruošinys žiemai. Gailėjausi, kad pagaminau taip nedaug

2021-08-03 Autorius Worldrecipes.lt

Cukinijos lecho: skanus ruošinys žiemai. Gailėjausi, kad pagaminau taip nedaug
Cukinija jau seniai tapo universalia daržove, gaminančia skanius uogienes ir salotas. 

Jūs netgi galite pasigaminti lecho ir patikėkite, tai bus ne ką blogiau nei saldus paprikos patiekalas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos, 3 kg;
  • saldieji pipirai, 5 vnt;
  • aitriosios paprikos, 2 vnt;
  • česnako, 2 galvutės;
  • augalinis aliejus ir cukrus po 1 puodelį;
  • actas 9%, ½ puodelio;
  • druska, 2 šaukštai;
  • pomidorų pasta, 500 ml.
Reklama
Gaminimo procesas

Nulupkite cukiniją ir pašalinkite sėklas.

Patarimas : jei daržovės yra jaunos, tada sėklų nereikia rinkti.

Cukinijas ir paprikas supjaustykite juostelėmis.

Aitrias paprikas ir česnaką sumalkite maišytuvu.

Daržoves sumaišome su smulkinta mase ir kitais ingredientais.

Masę gerai išminkykite, palikite 3 valandoms, retkarčiais sumaišykite.

Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių.

Masę paskleidžiame į sterilizuotus stiklainius, sandariai priveržiame dangtį, apverčiame ir paliekame atvėsti po rankšluosčiu.

Saugojimą galite laikyti rūsyje arba spintoje.
Reklama
Aš patiekiu tokį lecho kaip atskirą užkandį ir dedu į skirtingus patiekalus: skanios troškintos bulvės su daržovėmis ir troškinta žuvis tokiose daržovėse.

Gailėsites per visą žiemą, jei jos neišvirsite. Tingios salotos žiemai: išvirkite tris porcijas


Cukinijos lecho: skanus ruošinys žiemai. Gailėjausi, kad pagaminau taip nedaug

Konservuoti įvairių daržovių salotų asorti, pasirodo labai skanūs, gaivaus aromato. 

Gaminimas neužima daug laiko, tačiau žiemą gausite tikrą malonumą iš salotų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • cukinijos ir agurkai po 600 g;
  • svogūnai, 300 g;
  • saldieji pipirai, 250 g;
  • morkos, 200 g;
  • krapai ir petražolės kekėje;
  • cukrus, 4 šaukštai;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • juodųjų pipirų, 0,5 šaukštelio;
  • prieskoniai morkoms korėjiečių kalba, 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus, 80 ml;
  • actas 9%, 60ml.
Reklama
Gaminimo procesas
Supjaustykite juostelėmis agurkus, cukinijas, papriką ir morkas.

Svogūnai – plonais pusžiedžiais.

Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Mes dedame visus produktus į didelę talpyklą ir įpilame cukraus, druskos, pipirų, acto, Korėjos morkų prieskonių, augalinio aliejaus. 

Labai gerai sumaišykite daržoves.

Uždenkite dangčiu ir palikite 3 valandas, kartais maišydami.

Mes dedame juos į švarius stiklainius, aviną ir uždengiame dangčiais.

Mes įdėjome skardines į puodą ant rankšluosčio. Užpilkite šiltu vandeniu.

Užvirus vandeniui, sterilizuokite 15 minučių.

Tvirtai priveržkite dangčius, apverskite ir apvyniokite, palikite atvėsti.
Reklama
Ruošinį įdėjome į rūsį arba į sandėliuką sandėliuoti.

Aš ne tik patiekiu salotas pietums ar vakarienei, ji netgi verta šventinio stalo, labai patinka visiems mano svečiams. 

Patiekdami galite pabarstyti šiek tiek obuolių sidro acto ir nerafinuoto augalinio aliejaus.