Imu paprastą ploną lavašą, truputį varškės ir po 10 minučių paruošiami skanus kepinys: pusryčiams ir ne tik

2021-08-09 Autorius Worldrecipes.lt

Imu paprastą ploną lavašą, truputį varškės ir po 10 minučių paruošiami skanus kepinys: pusryčiams ir ne tik
Varškės patiekalai visada buvo ir išlieka vieni mėgstamiausių mano šeimoje. 

Todėl dažnai eksperimentuoju, sugalvoju ką nors naujo. Taip pat norėčiau pasidalinti su jumis šiuo skaniu patiekalu.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • plona pitos duona, 1 vnt;
  • varškės, 150 g;
  • cukraus, 3 šaukštai;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • rafinuotas augalinis aliejus.

Gaminimo procesas

Sumaišykite varškę su cukrumi ir kiaušiniu, minkykite iki vientisos masės. 
Reklama

Norėdami paragauti ir norėti, taip pat galite pridėti vanilino.

Patarimas: geriau naudoti sausą varškę. Jei jūsų labai drėgna, galite šiek tiek išspausti.

Mes paskleidžiame pitos duoną ant stalo, sutepkite visą paviršių įdaru.

Mes pradedame susukti ritinį: mes pasukame jį per pusę. 

Nupjaukite ir susukite antrąjį ritinį. 

Geriau tai padaryti, kad ritinėliai nebūtų labai stori.
Reklama
Mes supjaustome ritinius dalimis – turėtumėte gauti apie 10 – 12 vienetų.

Kepkite karštame augaliniame aliejuje po dangčiu iš abiejų pusių, kol pagels.

Patiekdami galite pabarstyti medumi ar uogiene, patiekti juos su šokolado padažu

Miltai ir verdantis vanduo: plona pitos duona keptuvėje. Armėnų lavašas namuose




Tokie pyragai bus puikus priedas prie kepsninės iškyloje. 

Galite į lavašą suvynioti šviežias daržoves, mėsos gabalėlius su padažu, paruošti bet kokį jo įdarą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • verdančio vandens, 200 g;
  • miltų 350 g;
  • augalinis aliejus, 2 šaukštai;
  • druskos, 1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir augaliniu aliejumi.

Užpilkite verdančiu vandeniu ir sumaišykite tešlą iki vientisos masės. 

Pirmiausia sumaišykite mentele ar valtimi, o kai masė taps normali, minkykite rankomis.

Uždenkite tešlą folija arba įdėkite ją į maišelį ir palikite 20 – 30 minučių.

Padalinkite tešlą į 12 dalių.

Pabarstykite stalą miltais ir suvyniokite kiekvieną gabalėlį į ploną pyragą.
Reklama
Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite pyragus 1 minutę iš kiekvienos pusės.

Prieš sukraunami pyragaičius į krūvą, kiekvieną pabarstykite vandeniu – tai padeda išlaikyti lavašą minkštą.

Uždenkite kaminą rankšluosčiu arba plastikine plėvele ir palikite 15 minučių, kad pyragai būtų šiek tiek garuoti.

Tokie paprasti plokšti pyragaičiai puikiai pakeis įprastą duoną, o jei norite pasigaminti įdaro, galite naudoti bet kokius produktus ir daržoves.