Austriškas varškės pyragas - Štrudelis

2018-03-22 Autorius WorldRecipes.lt

Austriškas varškės pyragas - Štrudelis

Ingredientai

    • bemielė sluoksniuota tešla: 1 pakelio (500 gramų)
    • liesa varškė: 250 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • sviestas: 50 gramų
    • razinos (nėra būtina)
    • brendis: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • miltai: 30 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • kiaušinių tryniai: 1
    • pienas: 0,3 litro
    • vanilinis cukrus: 2 valgomųjų šaukštų (arba 2 šaukšteliai vanilės esencijos)
    • cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Vaniliniam padažui:
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 200 mililitrų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • cuktrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukšto
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išimkite tešlą iš pakuotės bei palikite atšilti kambario temperatūroje. Jei norisi galima tešlą pasigaminti patys.:)
  2. 2. Tuomet razinas užpilkite su verdančiu vandeniu bei palaikykite maždaug 5 minutes, kol išbrinksta, vandenį nupilkite. Užpilkite brendžiu bei palaikykite taip porą valandų. Jei nemėgstat nei razinų, nei brendžio galite ir nedėti į pyragą. Aš pati šį kartą nedėjau, nes neturėjau.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Sviestą su cukrumi, citrinos žievele, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos išsukite iki vientisos masės su šaukštu arba plakikliu silpnu režimu.
  6. 5. Po to į sviestp masę sudedame varškę, 3 kiaušinio trynius, grietinę bei miltus. Viską išmaiome mediniu šaukštu arba plakikliu. Įmaišome razinas.
  7. 6. Paskui 3 kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai, neskubėdamos įmaišykiteį varškės masę.
  8. 7. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą maždaug monetos storio, stačiakampio formos. Taikome tešlos ilgį pagal savo skardą, kad į ją tilptų.
  9. 8. Tešlą aptepame varškės mase bei suvyniojame atsargiai į vyniotinį. Labai atsargiai bei kruopščiai elgiames su tešla, kad ji nepraplyštų, nes masė skysta, išbėgs.
  10. 9. Vyniotinį perkeliame į skardą taip, kad tešlos sujungimas būtų apačioje. Dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 15 minučių.
  11. 10. Per tą išplakite 1 kiaušinio trynį su 0,3 litro pieno bei po maždaug 15 minučių užpilkite viską ant štrudelio. Kepkite dar maždaug 35 minutes, kol viršus lengvai paruduos. Pjaustome tik pravėsusį, kad pyragas spėtų sutvirtėti.
  12. 11. Vanilinis padažas: Kiaušinį, pieną, grietinėlę, bulvių krakmolą ir cukrų sudedame į mažą puodą bei išplakame. Dedame ant viryklės bei nuolatos maišydamos kaitiname ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nuimame nuo ugnies bei pagardiname vaniliniu cukrumi ir druskos žiupsneliu, plakame plakikliu, kol pravės. Prieš patiekdamos su pyragu padažą pašildome (galite ir mikrobangų krosnelėje). Skanaujame!
  13. 12. Pastebėjimas: Galite pyragą valgyti ir su vaniliniais ledais - labai gardu.
Varškės pyragas su konservuotais persikais
(7)