Avinžirnių troškinys su kokosų pienu

2024-10-07 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu
Šis avinžirnių troškinys su kokosų pienu ir pomidorais yra sotus, kvapnus, ir pasižymi subalansuotu skonio deriniu tarp saldaus, aštraus ir švelnaus. Iš pradžių, apkepant svogūnus, česnakus ir imbierą, sukuriamas tvirtas troškinio pagrindas. Tahini pasta ir daržovių sultinys prideda šiek tiek gylio bei riešutų skonio. Troškinys praturtėja skaniu kokosų pienu, kuris suteikia jam kreminės tekstūros. Pomidorai ir prieskoniai pabrėžia pikantiškumą, o avinžirniai užtikrina sotumą ir baltymų kiekį.

Puikiai dera su virtais ryžiais ir galima papildomai apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, kad būtų įvesta gaivi rūgštelė.

Autorės komentaras - su daržovėmis ar kruopomis galima ir paeksperimentuoti, bet visi eksperimentai būna pavykę, kai naudoju kokosų pieną, nes jis toks tiršas kaip riebi grietinėlė, tai labai skaniai viską padaro ir gaunasi toks comfort food. 😁

Kas netikėtai paskanino šitą troškinį tai konservuoti pomidorai. Buvo dvejonių, kad gal bus per rūgštu ar neskanu, bet tobulai tiko.

Ingredientai

    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Česnakai: 5 skiltelės
    • Šviežias tarkuotas imbieras: 1 arb. š. (kupinas)
    • Daržovių sultinio kubelis: 1 vnt (kartu su ~100 ml. karšto vandens)
    • Pomidorų padažas: 2 valg. š.
    • Tahini (sezamų pasta): 1 valg. š. (nebūtina)
    • Kario pasta: 1 valg. š. 
    • Maltas kuminas: 1/2 arb. š.
    • Maltas cinamonas: 1/4 arb. š.
    • Maltas muskatas: 1/4 arb. š.
    • Malti gvazdikėliai: 1/4 arb. š.
    • Smulkinti konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinė (400 g)
    • Kokosų pienas: 1 skardinė (pilno riebumo, 400 ml) (naudoti tik kietąją dalį – recepte gavosi apie 200 ml. kokosų kremo)
    • Konservuoti arba virti avinžirniai: apie 400 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir apkepti smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą.
  2. 2. Puodelyje su 100 ml vandens ištirpinti sultinio kubelį. Ten pat sudėti pomidorų padažą ir tahini pastą (jeigu naudojama). Viską gerai išmaišyti ir supilti į keptuvę.
  3. Reklama
  4. 3. Į keptuvę supilti konservuotus pomidorus, avinžirnius ir kokosų pieną. Suberti visus prieskonius ir gerai išmaišyti.
  5. 4. Troškinti vis pamaišant apie 15-20 min.
  6. 5. Patiekti su virtais ryžiais, galima apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.
Avinžirnių troškinys su kokosų pienu
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
(2)
Troškinti avinžirniai su daržovėmis
(1)
Raudonųjų lęšių sriuba su morkomis
(4)
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
(1)
Veganiški amerikietiški blyneliai
(1)
Veganiška lazanija su sojos faršu
(2)