Šis avinžirnių troškinys su kokosų pienu ir pomidorais yra sotus, kvapnus, ir pasižymi subalansuotu skonio deriniu tarp saldaus, aštraus ir švelnaus. Iš pradžių, apkepant svogūnus, česnakus ir imbierą, sukuriamas tvirtas troškinio pagrindas. Tahini pasta ir daržovių sultinys prideda šiek tiek gylio bei riešutų skonio. Troškinys praturtėja skaniu kokosų pienu, kuris suteikia jam kreminės tekstūros. Pomidorai ir prieskoniai pabrėžia pikantiškumą, o avinžirniai užtikrina sotumą ir baltymų kiekį.
Puikiai dera su
virtais ryžiais ir galima papildomai apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, kad būtų įvesta gaivi rūgštelė.
Autorės komentaras - su daržovėmis ar kruopomis galima ir paeksperimentuoti, bet visi eksperimentai būna pavykę, kai naudoju kokosų pieną, nes jis toks tiršas kaip riebi grietinėlė, tai labai skaniai viską padaro ir gaunasi toks
comfort food. 😁
Kas netikėtai paskanino šitą troškinį tai konservuoti pomidorai. Buvo dvejonių, kad gal bus per rūgštu ar neskanu, bet tobulai tiko.