Balkaniškas cevapcici iš maltos mėsos su pievagrybių padažu

2023-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Balkaniškas cevapcici iš maltos mėsos su pievagrybių padažu
Gaminant vakar dienos pietus liko šiek tiek maltos mėsos, tad šiandien - balkaniškas patiekalas su faršu ant medinių iešmelių su nuostabių pievagrybių padažu. Skanu ir greita, o be to, dar su nuostabiu padažu, kuris čia labai tinka. Tikrai rekomenduoju pamėginti. Garantuoju, kad Jums patiks! 

Ingredientai

    • maltos mėsos: ~500 gramų (naudoju jautienos ir kalakutienos mišinį)
    • kiaušinių: 1
    • maltos paprikos miltelių
    • malto imbiero
    • druskos
    • pipirų
    • šviežių arba džiovintų petražolių
    • svogūnų: 1 (smulkiai supjaustome)
    • česnako: 1 skiltelės (susmulkiname)
    • pievagrybių: pagal skonį
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia faršą paskaniname prieskoniais, susmulkintu svogūnu ir česnaku bei šviežiomis petražolėmis.
  2. 2. Imame medinius iešmelius ir kiekvieną aplipdome pasiruoštu faršu.
  3. 3. Gražiai sudėliojame ant kepimui skirtos skardos kraštelių ir dedame į įkaitintą orkaitę kepti maždaug 20-30 minučių, kol mėsa ant iešmelių gražiai apskrunda.
  4. 4. Per tą laiką, kol mėsa kepa, pasiruošiame pievagrybių padažą: į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir jame apkepinkite susmulkintą svogūną.
  5. 5. Kai svogūnas suminkštės ir ims šiek tiek ruduoti, suberkite susmulkintus pievagrybius, viską šiek tiek pakepinkite, berkite druskos, pipirų arba kitokių mėgstamų prieskonių.
  6. 6. Kai grybai suminkštės, dėkite porą šaukštų grietinės ir dar minutėlę pakepinkite ir nukelkite keptuvę nuo kaitros.
  7. 7. Tokie maltos iešmeliai labai skanūs su kuskuso arba kitomis mėgstamomis kruopomis ir pasiruoštu pievagrybių padažu. Taip pat galima patiekti ir tarsi kebabus. Skanaus!

Jonita

Pasigaminau. Tikrai skanu. Ne paskutinis karta, kai gaminu!
Atsakyti
Balkaniškas cevapcici iš maltos mėsos su pievagrybių padažu
Įdaryti makaronai su bešamelio padazu
(3)
Keptuvėje kepti mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
(5)
Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole
(1)