Troškinti mėsos kukuliukai su rudu padažu

2024-02-05 Autorius Samčio užrašai

Troškinti mėsos kukuliukai su rudu padažu
Tokie mėsos kukuliukai manę lydi nuo pat vaikystės. Juos gamindavo mano močiutė, po to mama, o dabar aš kepu savo vaikams. Minkšti tarsi debesėlis ir tiesiog ištirpstantys burnoje... Aišku, mano vaikystėje niekas neturėjo Gravy granulių, bet išmanios šeimos moterys kažkaip sukosi ir aš tiksliai nežinau to padažo paslapčių, todėl padažas su mano išvedžiojimais - o tiksliau dar skanesnis ir pagerintas.

Nerašysiu daugiau nieko, tik pasakysiu - imkite produktus ir išmėginkite, jei dar tokių mėsos kukuliu nekepėte. Skanu iki negalėjimo, su pačiais elementariausiais produktais...

Beje, jau esu rodžiusi šiuos savo šeimos labai pamiltus savo mėsos kukulius:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai su agurkiniu padažu;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;
- mėsos kukuliai su baltu padažu;
- mėsos kukuliai medaus ir garstyčių padaže;

Imamės gamybos! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • faršas: 500 gramų (naudojome kalakutienos, bet galima rinktis ir kitokį mėgstamą)
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • džiūvėsėliai: kukulių apvoliojimui
    Padažui:
    • sviestas: 2 šaukštų
    • miltai: 2 šaukštų
    • vištienos sultinys: 200 mililitrų (galima iš kubelio)
    • GRAVY padažas: 3 šaukštų
    • prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinį, dedame sutarkuotą svogūną, prieskonius bei jeigu reikia įberiame truputį džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišome bei darome nedidelius kukuliukus.
  2. 2. Apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apkeps.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet apkeptus kukuliukus dėkite į puodą troškinimui.
  5. 4. Tada padažui sviestą ištirpiname keptuvėje, įberiame miltus bei paskrudinam.
  6. 5. Sultinyje ištirpiname Gravy padažo granules bei supilame į keptuvę. Maišome, kad nebūtų gabaliukų. Beriame prieskonius, išmaišome.
  7. 6. Galiausiai padažu užpilame kukuliukus bei patroškiname maždaug 10 minučių.
  8. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Maltos jautienos ir lęšių troškinys
(1)
Įdaryti makaronai su bešamelio padazu
(3)
Greitas maltos mėsos šnicelis
(77)
Baklažanai su ėrienos faršu ir kedro riešutais
(1)