Paprastas troškinys su malta mėsa, paprikomis, pupelėmis ir pievagrybiais

2024-01-15 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastas troškinys su malta mėsa, paprikomis, pupelėmis ir pievagrybiais
Tomis dienomis, kai nėra daug laiko sukinėtis virtuvėje, aš itin mėgstu patiekalus iš nedaug ingredientų. Šį kartą noriu parodyti labai paprastą receptą, kurį turiu užsirašiusi dar nuo studentavimo laikų, kuriam reikia visai nedaug produktų - maltos mėsos, paprikų, svogūnų, konservuotų pomidorų savo sultyse pievagrybių ir pupelių. Tikrai viskas iškart randama savo virtuvėje arba bent jau artimiausioje parduotuvėje tai tikrai. Drąsiai rekomenduoju išmėginti, nes tokį patiekalą sugebės paruošti net virtuvės naujokas! 

Ingredientai

    • malta mėsa: ~500 gramų
    • paprikos: 1
    • svogūnai: 1
    • smulkinti konservuoti pomidorai savo sultyse
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • konservuotos "Karališkosios" arba kitokios pupelės
    • prieskoniai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje supjaustykite svogūną, apkepinkite keptuvėje su mažu kiekiu aliejaus.
  2. 2. Tuomet sudėkite maltą mėsą; kai išgaruoja skystis truputį įpilkite virinto vandens, kad neprisviltų. Maltą mėsą troškinkite maždaug 12-15 minučių. Įberkite mėgiamų prieskonių.
  3. 3. Tada susmulkinkite pievagrybius, juos suberkite į troškinamą maltą mėsą. Dar troškinkite maždaug 5-7 minutes.
  4. 4. Supjaustykite papriką, ją taip pat dėkite į keptuvę.
  5. 5. Po to supilkite konservuotus susmulkintus pomidorus su visomis sultimis bei viską išmaišykite. Leiskite užvirti.
  6. 6. Paskui sudėkite pupeles, dar kartelį gerai išmaišykite bei patroškinkite 2-3 minutes.
  7. 7. Dėkite į lėkštes ir skanaukite!
Ėrienos troškinys su avinžirniais
(1)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)