1. Biskvitas: Kiaušinius su cukrumi pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros bei išplakite (plakite gerai - kaip paprastam biskvitui, kol tūris gerokai padidėja bei tirštėja). Riebalus sumaišykite su miltais bei plakite maždaug 5-10 minučių, kol pasidaro purūs. Po truputėlį supillkite išplaktą kiaušinių masę. Tešlą paplakite, kol pasidarys vienalytė.
2. Tuomet masę sudėkite į riebalais išteptas bei miltais pabarstytas skardas (arba jas galite iškloti su kepimo popieriumi), išlyginkite plonutėliu (~2 milimetrų) sluoksniu ir kepkite iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 minutes. Kol biskvitukai dar karšti, atlipinkite juos nuo skardos - po to tai padaryti bus daug sunkiau. Palikite atvėsti (aš pati palikau ant cukraus pudra pabarstytų švarių rankšluosčių).
Reklama
3. Tada atvėsusius lakštus marmeladu lipinkite po 4-5. Viršų aptepkite plonu marmelado sluoksniu bei apglaistykite ištirpintu šokoladu. Kai šokoladas pastingsta, supjaustykite maždaug 4,5 x 1,5 centimetro pločio gabaliukais. Skanaukite!