Blyneliai su obuoliais ir razinomis

2024-01-02 Autorius WorldRecipes.lt

Blyneliai su obuoliais ir razinomis
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo labai pamėgtais blyneliais su obuoliais ir razinomis. Juos gaminu tikriausiai kas antrą savaitgalį (valgyčiau ir dažniau, bet mano vyras nėra pats didžiausias blynų fanas, jam norisi rimtesnio maisto, o atskiro patiekalo ruošti nenoriu). Paruošimas tikrai nėra sudėtingas, o rezultatas pranokstantis visus lūkesčius. Tikrai labai rekomenduoju pasigaminti, tikrai norėsite šitaip ruošti ne kartą. Tad mėginam! 

Ingredientai

    • obuolių: 2 (+ 1 į tešlą)
    • razinų: 1 saujos
    • rudojo cukraus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 40 gramų
    • cinamono
    • brendžio: šlakelio
    • miltų: pagal poreikį
    • kiaušinių: 1
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: žiupsnelio
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia padažui obuolius nulupkite ir supjaustykite gabaliukais.
  2. 2. Tada razinas pamirkykite karštame vandenyje.
  3. 3. Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto, dėkite obuolius, razinas ir rudąjį cukrų. Viską patroškinkite.
  4. 4. Įpilkite brendžio ir dar pakepkite, kol išgaruos alkoholis.
  5. 5. Tešla blyneliams visiškai paprasta - paplakite kiaušinį, dėkite grietinės, cukraus ir druskos. Įtarkuokite obuolį.
  6. 6. Berkite miltų, šiek tiek vandens ir užmaišykite tešlą.
  7. 7. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje ir patiekite su obuolių-razinų padažu. Skanaukite!
Receptas: Plikyti blynai
(5)