Braškiniai ledai | Receptas

2018-06-13 Autorius Baking Secrets

Braškiniai ledai | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pienas: 1 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • grietinėlė: 1 stiklinės
    • kiaušinių tryniai: 5
    • cukrus: 0,75 stiklinės
    • druska: 0,25 šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 0,25 šaukštelio
    • braškės: 450 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pilame grietinėlę bei pieną į nedidelį puodelį, dedame ant mažos ugnies ir leidžiame lėtai užvirti (nuimame nuo ugnies prieš pat užverdant).
  2. 2. Tuomet dubenyje išsukame kiaušinių trynius ir cukrų, kol masė pabaltės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada, iš lėto, nuolatos maišydamos šluotele, įpilame stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį bei gerai išplakame.
  5. 4. Pilame kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės bei pieno mišiniu, verdame ant mažos ugnies nuolatos maišydamos šluotele maždaug 5–7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą.
  6. 5. Po to perkošiame kremą per sietelį, dedame vanilės ekstrakto, druskos bei išmaišome.
  7. 6. Uždengiame kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) bei dedame į šaldytuvą bent jau 4 valandoms arba nakčiai.
  8. 7. Braškes susmulkiname trintuvu.
  9. 8. Braškių piurė perkošiame per sietelį tiesiai į puodą su kremu. Gerai išplakame.
  10. 9. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dedame paruoštą mišinį į jį bei užšaldome pagal instrukcijas. Jei neturite, tuomet reikės dėti mišinį į šaldymo kamerą bei kas 15–20 minučių gerai išplakti šluotele. Taip pat galite plakti maišytuvu kas 2 valandas 2–3 kartus. Paskui užšaldome visiškai. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.
Mėtiniai ledai su šokolado gabaliukais
(4)
Naminiai vaisiniai ledai ant pagaliuko
(2)