Braškių ir baltojo šokolado tortas

2018-06-07 Autorius Baking Secrets

Braškių ir baltojo šokolado tortas

Ingredientai

    • sausainiai "Damų piršteliai": 1 pakelio (~200 gramų)
    • maskarponės sūris: 250 gramų
    • kreminis sūris: 125 gramų (pvz.: "Philadelphia")
    • 35% riebumo plakamoji grietinėlė: 300 mililitrų
    • baltas šokoladas: 150 gramų
    • miltelinis cukrus: 3 šaukštų
    • šviežios apelsinų sultys: 100 mililitrų
    • tirpintas džemas: 50 gramų (naudotas apelsinų džemas)
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • braškės: ~400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainių apačią nupjauname, kad jie lygiai stovėtų torto formoje. Nupjautų sausainių gabalėlių neišmetame, juos panaudosime vėliau. Apipjaustytus sausainius išdėliojame formos kraštuose.
  2. 2. Tuomet ištirpiname džemą (puode ant mažos ugnies arba mikrobangų krosnelėje) bei šiek tiek atvėsusį sumaišome su apelsinų sultimis. Merkiame sausainius į šį mišinį bei išklojame torto pagrindą. Tarpams užpildyti sunaudojame mažus atlikusius sausainių gabalėlius.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ištirpiname baltąjį šokoladą dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, ar mikrobangų krosnelėje. Atvėsiname.
  5. 4. Po to maskarponės sūrį sumaišome su kreminiu sūriu bei išplakame su milteliniu cukrumi, vanile ir citrinos žievele.
  6. 5. Paskui supilame išlydytą šokoladą į bendrą masę bei viską išmaišome. Išplakame grietinėlę iki standumo. Palengva įmaišome.
  7. 6. Dedame kreminio įdaro ant išklotų sausainių pagrindo, ant viršaus beriame supjaustytų braškių. Vėl dedame sūrio kremo sluoksnį, ant viršaus antrą sluoksnį išmirkytų sausainių bei dar kremo ant viršaus. Torto viršų papuošiame braškėmis bei dedame jį į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Braškinis tortas
(19)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)