Braškių pyragas | Receptas

2017-10-17 Autorius Ūkininko patarėjas

Braškių pyragas | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 130 gramų
    • cukrus: 2 šaukštai
    • šaltas sviestas: 80 gramų
    • kiaušiniai: 1 (mažas)
    Įdarui:
    • kreminė varškė: 500 gramų
    • krakmolas: 1 šaukšto
    • cukrus: 2 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    Viršui:
    • braškės: kelios saujos
    Užpilui:
    • vanduo: 250 mililitrų
    • cukrus: 1 šaukšto
    • krakmolas: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pyrago pagrindui miltus sumaišome su cukrumi. Šaltą sviestą supjaustome gabalėliais bei sudedame į miltus. Pirštų galais arba virtuviniu kombainu sutriname, kad išeitų trupiniai. Įmušame kiaušinį bei užminkome tešlą. Jei ji bus per skysta, įberiame truputį miltų.
  2. 2. Tuomet tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę bei 30 minučių padedame į šaldytuvą. Iš tešlos iškočiojame lakštą bei išklojame juo riebalais pateptą kepimo formą. Tešlą subadome šakute bei dar 30 minučių palaikome šaldytuve.
  3. Reklama
  4. 3. Tada uždengiame kepimo popieriumi arba folija, užberiame džiovintų pupelių (žirnių, kruopų) bei 15 minučių pašauname į 190 laipsnių temperatūros orkaitę. Pupeles nupilame, popierių nuimame bei baigiame kepti žemesnėje 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  5. 4. Tada varškę ištriname su cukrumi bei krakmolu. Įmaišome kiaušinį. Varškės masę sukrečiame ant pagrindo bei 20 minučių pašauname į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Užpilui į puodelį supilame vandenį, cukrų ir krakmolą bei kaitiname ant nedidelės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies bei vis pamaišydamos atvėsiname jį.
  6. 5. Pyragą atvėsiname, apdedame braškėmis bei apipilame užpilu. Kai jis sustings, pyragą galite supjaustyti bei skanauti.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau braškių pyragų receptų rasite: Braškių pyragai.

Egida Gida

Sveiki, kokio didumo formoj kepti?
Atsakyti
Grietinėlės - obuolių pyragas
(16)