Brokolių "ryžiai" - fantastiškai skanus ir sveikas garnyras!

2019-08-29 Autorius Kviečiu į virtuvę

Brokolių "ryžiai" - fantastiškai skanus ir sveikas garnyras!
Brokolius mes dažnai šeimoje naudojame salotoms ir dedame į troškinius. Sulauksi brokolių derliaus nusprendžiau pasigaminti ir labai skanų garnyrą. Brokolių ryžius galite valgyti tiek vienus, tiek kaip garnyrą vietoje įprastos bulvių košės, arba virtų ryžių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brokoliai: 1
    • čili: 1 (jei nemėgstate aštriau, nedėkite)
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • karis: žiupsnio
    • malta ciberžolė: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia brokolį sudėkite į maisto smulkintuvą ir pasmulkinkite iki mažų gabaliukų.
  2. 2. Svarbiausia visko nepaverskite į košę. Smulkinti geriausia ne viską iškart, o dalimis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite susmulkintą česnaką ir čili (žinoma, jeigu naudosite).
  5. 4. Po to suberkite brokolius ir nuolatos maišydamos kepkite maždaug 5-6 minutes.
  6. 5. Pagardinkite prieskoniais ir permaišykite. Ragaukite ar nieko netrūksta.
  7. 6. Svarbiausia, neperkepti, kad liktų brokoliai šiek tiek traškūs. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.
Vegetariškas pomidorų ir mocarelos pyragas
(1)
Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais
(2)