Brokolių "ryžiai" - fantastiškai skanus ir sveikas garnyras!

Brokolius mes dažnai šeimoje naudojame salotoms ir dedame į troškinius. Sulauksi brokolių derliaus nusprendžiau pasigaminti ir labai skanų garnyrą. Brokolių ryžius galite valgyti tiek vienus, tiek kaip garnyrą vietoje įprastos bulvių košės, arba virtų ryžių.

Ingredientai

    • brokoliai: 1
    • čili: 1 (jei nemėgstate aštriau, nedėkite)
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • karis: žiupsnio
    • malta ciberžolė: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia brokolį sudėkite į maisto smulkintuvą ir pasmulkinkite iki mažų gabaliukų.
  2. 2. Svarbiausia visko nepaverskite į košę. Smulkinti geriausia ne viską iškart, o dalimis.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite susmulkintą česnaką ir čili (žinoma, jeigu naudosite).
  5. 4. Po to suberkite brokolius ir nuolatos maišydamos kepkite maždaug 5-6 minutes.
  6. 5. Pagardinkite prieskoniais ir permaišykite. Ragaukite ar nieko netrūksta.
  7. 6. Svarbiausia, neperkepti, kad liktų brokoliai šiek tiek traškūs. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau garnyrų receptų rasite: Garnyrai.
Avinžirnių kotletai
(4)
Varškėčiai su špinatais
(1)
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
(2)