Jeigu namie turite daug cukinijų ir vis pritrūkstate naujų idėjų kaip ją sunaudoti, tai labai rekomenduoju išmėginti šį nuostabų receptą. Galiu garantuoti, kad šis patiekalas patiks ne tik vegetarams
1. Iš pradžių cukinijas supjaustome su skustuku skirtu lupti daržoves.
2. Tada užpilame karštu vandeniu ir paliekame minutei. Supilame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu ir paliekame gerai nuvarvėti vandeniui.
Reklama
3. Po to keptuvėje ištirpinkite sviestą.
4. Dėkite miltus ir maišykite, kol miltai sudrėks.
5. Tada plona srovele pilkite pieną ir intensyviai maišykite šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų, įpilkite grietinėlės. Pagardinkite pagal savo skonį druska ir juodaisiais pipirais.
6. Paskui įkepimo indą dėkite susuktas cukinijų juosteles.
7. Užpilkite bešamelio padažu, pabarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Patiekite ir skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau cukinijų receptų rasite: Cukinijų receptai.