1. Pirmiausia bulves bei svogūnus sutarkuojame per stambią tarką. Leidžiame bulvėms truputį pastovėti, kad išsiskirtų sultys, jas lengvai nusunkiame (per daug nusausinti bulvių nereikia). Tada dedame druskos, pipirų arba kitų mėgstamų prieskonių.
2. Tuomet vištienos odeles gerai nuplauname, nusunkiame. Aš jas pabarsčiau druska, pipirai ir smulkintu česnaku, taip pat čia labai tinka Santa Marijos Persiladas.
3. Po to vištienos odelę padedame ant lentutės taip, kad vidinė pusė būtų viršuje. Paimame nedidelę saują bulvių tarkių (truputį nusunkiame sultis), dedame į odelės vidurį. Paimame adatą su siūlu bei keliais dyksniais apsiūname siūlę, kad odelei bekepant, kai ji pradės trauktis, neiškristų bulvių tarkis. Taip paruoštas bulves sudedame į skardą bei dedamei į 200 laipsnių temperatūros orkaitę apie 40 minučių (arba kol gražiai apskrus). Skanaujame su grietine ar kitu mėgiamu padažu.
4. Pastebėjimas: kas nusiteikę prieš vištienos odeles, jų galite visai nevalgyti, bet taip iškepusios bulvės yra tiesiog nepakartojamo skonio.
Lina
Nieko nesiuvu.ir nesunkiu.ir dar pieno ipilu truputi.paprastai vynioju po 3-4šaukštus tarkių
Atsakyti
saulytė
aš taip darau su faršu ,bet manau,kad ir taip skanu.pabandysiu.
Atsakyti
Naujiena,pabandysiu. Turetu but skaniau nei su bulvem. Aciu
Ona
Nereikia siuti,su dantu krapstuku labai gerai susisega😊
Atsakyti
Vilma
Tankiai kepu.Bet bulvės tarkuoju kaip blynams, apsunkiu. Vynioju balandėliu principu, dedu sudūrimo vieta apačioje.Nei smeigtukų smeigiu,juolab nesiuvu. Dar nebuvo, kad iširtų.
Atsakyti
Sandra
Sveiki,o kur rast nusipirkt grinai tik odeliu?
Atsakyti
Aušra Dalnaravičienė
Maximoje šaldytų buna
Dainora
Vištienos parduotuvėse
Dangė
Labai skanu. Juolab vištų odelės vienas iš sveikiausių produktų, mažina blogąjį cholesterolį ir sveika širdžiai. Aš darau ir kaip šiame recepte ir kartais per burokų tarką tarkuotomis bulvėmis.
Atsakyti
Lina
Atsakyti
saulytė
Atsakyti
Svetlana
Atsakyti
Ni
Ona
Atsakyti
Vilma
Atsakyti
Sandra
Atsakyti
Aušra Dalnaravičienė
Dainora
Dangė
Atsakyti