Bulviniai krepšeliai orkaitėje su daržovėmis, kumpiu ir sūriu

2018-03-08 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Bulviniai krepšeliai orkaitėje su daržovėmis, kumpiu ir sūriu

Ingredientai

    Pagrindui:
    • bulvės: 500 gramų
    • kiaušinių tryniai: 4
    • sūris: ~50 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • druska
    • pipirai
    Įdarui:
    • grybai: 200 gramų (naudoti pievagrybiai)
    • grietinėlė: 150 gramų
    • rūkytas kumpis: 100 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • krapai
    • prieskoniai
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išverdame bulves.
  2. 2. Tuo tarpu kol verda bulvės, įdarui supjaustytus grybus apkepame aliejuje, tuomet sudedame burokinės tarkos pagalba sutarkuotas morkas, susmulkintą svogūną bei česnaką, įberiame prieskonių ir viską išmaišome. Kepiname ant silpnos ugnies, sudedame kubeliais supjaustytą kumpį, susmulkintus krapus, įpilame grietinėlę bei viską patroškiname. Paliekame įdarą atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kai bulvės išverda, nupilame ne visą vandenį, šiek tiek paliekame, kad bulvių košė gautųsi minkšta. Sutriname bulves, dedame sviestą, kiaušinių trynius, sutarkuotą sūrį bei labai gerai išmaišome.
  5. 4. Po to kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi bei su konditeriniu švirkštu ant jos suformuojame krepšelius. Bulvių krepšelius patepame plaktu kiaušinio tryniu. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol dailiai pagels. Paskui sudedame paruoštą įdarą, užtarkuojame sūrio bei kepame dar apie 15 minučių. Skanaujame!
Bulviniai krepšeliai orkaitėje su daržovėmis, kumpiu ir sūriu
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)
Orkaitėje keptos bulvės su avinžirnių įdaru
(1)