1. Iš pradžių bulves sutarkuojame per burokine tarką.
2. Jeigu išsiskyrė šiek tiek vandens - jį nupilame.
Reklama
3. Tada įtarkuojame svogūną, įmušame kiaušinį, įberiame druską, pipirus, sudedame kapotas petražoles ir supilame tirpintą sviestą.
4. Gerai viską išmaišome.
5. Po to keksiukų formą ištepame sviestu arba išpurškiame aliejumi.
6. Į formeles sudedame maždaug po 1,5 valgomojo šaukšto paruoštos masės. Patartina kepti silikoninėse formelėse - būna lengviau išimti.
7. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
8. Paskui į kiekvieną lizdelį įdedame šaukštelį grietinės, plonai supjaustytų ridikėlių, svogūnų, gabaliukais supjaustytos silkės ir papuošiame žalumynais. Lepinamės!
9. Patarimas:Ridikėlius, jeigu norisi, galima pakeisti pomidoru.
10. Rekomendacija: Daugiau silkės receptų rasite: Silkės receptai.