druskos: 1 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
pipirų: 1 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių nuskutame bulves, nuplauname cukiniją. Supjaustome daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Idealiausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle.
2. Tuomet keptuvėje trumpai pakepiname miltus (tik nelaukiame, kol paruduos), įmaišome 2 šaukštus sviesto, nuolatos maišydamos supilame pieną. Verdame padažą maždaug 3–5 minutes, vis pamaišome, kad neprisviltų. Pagardiname druska bei pipirais, įmaišome du trečdalius sūrio.
Reklama
3. Tada kepimo indą patepame sviestu, vieną ant kito sudedame bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilame ant viršaus pusę padažo, pašauname į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug pusvalandį. Supilame likusį padažą, pabarstome sutarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepame dar apie 10–15 minučių. Skanaujame!
4. Pastebėjimas: 4. Bulvių ir cukinijų apkepą galite patiekti vieną arba kaip priedą prie įvairių keptos mėsos patiekalų.
5. Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepas.