1. Nuskustas bulves 25-30 min. virkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, nugarinkite, dar šiltas sugrūskite grūstuvu.
2. Suberkite miltus ir krakmolą, sudėkite sviestą, kiaušinio trynį, viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais.
3. Bulvių tešlą rankomis suminkykite ant miltais pabarstyto virtuvinio stalo. Bent pusvalandį palikite pastovėti.
4. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalo suformuokite nykščio storio ritinėlius, juos supjaustykite 2,5 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį įspauskite išgaubtąja šakutės puse.
5. Verdantį vandenį pasūdykite, sumažinkite liepsną iki mažiausios, kad vanduo vos virtų. Sudėkite virtinukus ir virkite 3-5 min. Kai iškils į paviršių, išgriebkite ir gerai nuvarvinkite.
6. Virtinukų galima pasigaminti daugiau ir užšaldyti šaldiklyje.